Navigatie
- Ons pedagogisch project
- Engagementsverklaring van het katholiek onderwijs
- 1. Algemene informatie over de school
-
2. Wat mag je van ons verwachten?
- 2.1 Hoe begeleiden we je kind?
- 2.2 Leerlingenevaluatie
- 2.3 Getuigschrift basisonderwijs
- 2.4 Met wie werken we samen?
- 2.5 Onderwijs aan huis en synchroon internetonderwijs
- 2.6 Revalidatie/logopedie tijdens de lestijden
- 2.7 Stappenplan bij ziekte of ongeval
- 2.8 Medicatiegebruik en andere medische handelingen
- 2.9 Privacy
- 3. Wat verwachten we van jou als ouder?
- 4. Wat verwachten we van je kind?
4.3 Wat mag en wat niet?
4.3.1 Kleding
Algemeen
De kleding van de leerlingen is keurig, verzorgd en is aangepast aan de plaats waar ze zijn (vb. geen strandkledij...).
De directie of de leerkrachten kunnen buitensporigheden verbieden.
Het dragen van sieraden is niet wenselijk. Een piercing is alleen toegestaan in de oren. Omwille van de veiligheid is het dragen van hangoorbellen niet toegestaan.
Binnen de schoolgebouwen dragen we geen hoofddeksels.
We dragen degelijk en veilig schoeisel.
Bewegingsopvoeding
Kleuterschool: Gemakkelijke kledij, witte turnpantoffels zonder veters
Lagere school: T-shirt van de school, blauwe of zwarte short, witte turnpantoffels
Alle turnkledij is genaamtekend en zit in een zak. De turnkledij gaat tijdens de schoolvakanties mee naar huis om te wassen.
4.3.2 Persoonlijke bezittingen
Waardevolle toestellen (o.a. fototoestellen, mp3-spelers.) zijn niet toegelaten op school. De klastitularis neemt deze toestellen in bewaring. Ze kunnen door de ouders terug worden opgehaald.
Indien je kind een gsm meebrengt, moet deze worden afgezet van zodra je kind de schoolpoort binnengaat. De gsm kan afgeven worden aan de leerkracht of blijft steeds in de boekentas.
De school is niet verantwoordelijk voor eventuele diefstal noch voor de schade die kinderen elkaar berokkenen.
Gevonden voorwerpen liggen in een bak bij de turnleerkracht.
Naamteken alle spullen!
4.3.3 Post
De meeste post gaat mee op vrijdag. Op brieven van de school staat steeds het schoollogo. De kleuterpost gaat met een speciale schoolzak naar huis. Bij verlies vragen wij €1 onkosten. Gelieve de inhoud ervan dezelfde dag na te kijken en de zak zo spoedig mogelijk mee terug te geven.
Wekelijks informeren we via de nieuwsbrief over activiteiten op school.
4.3.4 Verjaardagen
Bij verjaardagen mag uw kind trakteren met fruit, wafels of cake. Geen snoepjes en zeker niet met geschenkjes, hoe klein ook.
4.3.5 Middagorganisatie
De kinderen mogen ’s middags kiezen waar en wanneer ze hun boterhammen opeten: Op de speelplaats voorzien we een picknickzone met banken. Er zullen bekers en water ter beschikking zijn.
De stille refter: van 12:00 tot 12:15 kunnen kinderen gaan eten in de "stille refter." Veel kinderen hebben nood aan een rustmoment tijdens de drukke schooldag en kunnen hier in alle rust hun boterhammetjes komen opeten. We voorzien drankjes en rustige muziek. Verder moet het hier stil zijn.
De vrije refter: tussen 12:15 en 13:00 mogen leerlingen vrij in- en uitlopen in de refter. Ze kiezen een plaatsje uit en kunnen rustig babbelen met de kinderen aan hun tafel. Ze kunnen de tijd nemen die ze nodig hebben om rustig te eten.
Kinderen krijgen de nodige begeleiding krijgen bij hun keuzes. Als u zou merken dat uw kind niet goed eet tijdens de middag, gelieve dat dan te laten weten aan de leerkrachten.
4.3.6 Gezondheid en milieu op school
We zetten in op duurzaamheid en proberen afval zo veel mogelijk te vermijden. Kinderen nemen lunch mee in een brooddoos zonder aluminiumfolie te gebruiken.
Wat kan er zoal in de brooddoos: Brood (boterhammen, sandwich, pistolet, toast, pitabrood...)
tussen de boterham kan alles
bij het brood kan: worstjes, yoghurt, platte kaas
als dessert: fruit of een gezond nagerecht, yoghurt (niet in de kleuterschool).
gezonde alternatieven voor (bij het) brood: pastasalade, slaatje, rauwe groentjes...
Wat kan er niet: Aiki Noodles, koffiekoek, croissant, wafel, ontbijtgranen, donut, worstenbrood, voorverpakte voeding, minutesoep, snoep, kaas met stokjes, e.d.
We brengen een tussendoortje mee in een herbruikbaar doosje. Het tussendoortje bevat geen verpakking. Enkel gezonde tussendoortjes of een droge koek. Geen snoep. We raden aan om minstens één portie fruit of groente mee te geven als tussendoortje per dag.
Woensdag is het fruitdag. Kinderen eten dan enkel fruit. U kan instappen in het fruitproject. De school zorgt dan op woensdag voor fruit.
Dranken: Tijdens de speeltijd drinken we enkel water. Tijdens de middag bieden we water en halfvolle melk aan.
Enkel gezonde tussendoortjes of een droge koek. Geen snoep.
Woensdag is het fruitdag. Kinderen eten dan enkel fruit. U kan instappen in het fruitproject. De school zorgt dan op woensdag voor fruit. Kinderen die vanaf het begin van het schooljaar instappen in het fruitproject, worden gesubsidieerd door het ministerie.
4.3.7 Eerbied voor materiaal
Je kind mag alle leerboeken, schriften en andere materialen gratis gebruiken zowel op school als thuis. Jij en je kind engageren zich om zorgzaam om te gaan met het schoolmateriaal. Stellen wij vast dat het materiaal opzettelijk wordt beschadigd of meermaals verloren gaat, dan kunnen wij de gemaakte kosten voor de aankoop van nieuw materiaal aanrekenen.
4.3.8 Welzijn en veiligheid
Hygiëne
We moedigen de kinderen aan na toiletbezoek en voor het eten de handen te wassen.
Zindelijkheid van kleuters
Om een goede klaswerking te garanderen, is enige vorm van zindelijkheid vereist. Het is echt noodzakelijk dat de eerste zindelijkheidstraining reeds thuis gebeurt. De kleuters blijven op regelmatige tijdstippen naar de toiletten gaan om de training verder te zetten.
Verkeersveiligheid
Maak onze schoolomgeving verkeersveilig: laat de doorgang vrij voor voetgangers, auto's en fietsers. Parkeer op de juiste plaats! Fietsers en voetgangers dragen in de donkere periode (winteruur) bij voorkeur een fluohesje. Elke leerling van de lagere school krijgt bij de start van zijn of haar schoolloopbaan een fluohesje. We vragen met aandrang om dat hesje te gebruiken tussen de herfstvakantie en de paasvakantie. Bij verlies rekenen wij €5 onkosten aan.
Preventiemaatregelen
Wanneer de omstandigheden dat vereisen, kunnen we op basis van een risicoanalyse opgesteld in samenspraak met de preventieadviseur, preventiemaatregelen opleggen om de veiligheid van het schoolgebeuren te garanderen. Deze maatregelen worden enkel genomen indien ze noodzakelijk zijn. Ze zijn in verhouding tot de nagestreefde doelstelling en beperkt in de tijd. Het kan bijvoorbeeld gaan om het verplicht dragen van een mondmasker of het beperken van contacten tussen leerlingen.
Indien dergelijke maatregelen aan de orde zijn, zullen we jou hierover informeren.